Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

images31_opt

Η Ειδική Ανακρίτρια Ελένη Σούρλα δίχως να προβεί σε ανάκριση των κατηγορουμένων, βασιζόμενη στην πραγματογνωμοσύνη του αγρονόμου τοπογράφου Ανέστη Μαυρίδη, ο οποίος εμβαδομέτρησε το επίδικο ακίνητο κατόπιν υποδείξεως των ορίων αυτού από τον Κουτεντάκη Κωνσταντίνο γιό του κατηγορουμένου Κουτεντάκη Δημητρίου και στις πραγματογνωμοσύνες των Εμμανουήλ Αστυρακάκη και Ιωσήφ Συγγελλάκη, οι οποίοι ουδέποτε προέβησαν σε εμβαδομέτρηση του επίδικου ακινήτου στο έδαφος, αποφάνθηκε ότι δεν προκύπτουν καν αποχρώσες ενδείξεις για την τέλεση κατ’εξακολούθηση κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ από τους κατηγορουμένους και αγνοώντας τα αδιάσειστα στοιχεία που προσκομίσαμε και επικαλεσθήκαμε πρότεινε την αθώωση τους, συγκαλύπτοντας την απάτη.

Επίσης μολονότι πρόκειται για αμιγώς οικονομικό έγκλημα κακουργηματικού χαρακτήρα, η ειδική Ανακρίτρια Ελένη Σούρλα δεν προέβει σκοπίμως σε άνοιγμα και έλεγχο της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών των κατηγορουμένων.

Το γεγονός ότι η υπ’αρ. ΣΤ11/1606 ΕΓ12-14/5 κατεπείγουσα δικογραφία βρισκόταν στο στάδιο της κύριας ανάκρισης επί 19 μήνες και στο διάστημα αυτό δεν ελήθφησαν απολογίες των κατηγορουμένων αλλά διενεργήθηκαν μόνο δύο πραγματογνωμοσύνες, όπου στη μια τα όρια του επίδικου ακινήτου υπεδείχθησαν από τον γιό ενός εκ των κατηγορουμένων και στην άλλη το επίδικο ακίνητο δεν εμβαδομετρήθηκε επί εδάφους, αποδεικνύει περίτρανα την προσπάθεια συγκάλυψης της πρόδηλης κατ’εξακολούθηση κακουργηματικής απάτης και φοροδιαφυγής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ των κατηγορουμένων, σε βάρος της περιουσίας μας και σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, από το Παραδικαστικό Κύκλωμα Ηρακλείου.

Scan

Scan4

Scan2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.